Lorena Wiebes: "Ik had de kracht niet om opnieuw te reageren"

Wielersport | De teller van de 24-jarige Lorena Wiebes staat dit seizoen al op drie met zeges in de tweede etappe van de UAE Tour, de Omloop van het Hageland en de Ronde van Drenthe. Het geloof in een vierde overwinning groeide toen de Nederlandse topsprinter in Brugge-De Panne in het slot tot een zeskoppige kopgroep behoorde. Maar de solo van Pfeiffer Georgi verhinderde dat er gesprint werd om de zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik zat natuurlijk alleen voorin, zonder ploeggenoten", vertelde Wiebes. "Ik kon wel verwachten dat ze met mij niet naar de meet wilden rijden. Ik zag het wel aankomen. Niets aan te doen. Pfeiffer Georgi en Megan Jastrab speelden hun numerieke overmacht natuurlijk heel goed uit. Zij gingen elk om beurt aanvallen. Jastrab was de eerste om aan te gaan. Ik ging meteen naar haar wiel. Toen alles weer netjes samenvloeide, ging Georgi er vandoor. Ik had toen niet de kracht of energie om nog eens te gaan jagen. Ik hoopte dat iemand anders de klus zou klaren, maar iedereen bleef zitten. Dan weet je snel dat het enkel nog gaat om de dichtste ereplaats."

Zondag wacht Gent-Wevelgem. Wiebes werd er in 2019 tweede na haar landgenote Kirsten Wild. "Dat is een koers die me ook wel ligt. Vergelijkbaar met wat we vandaag voorgeschoteld kregen. De wind en de regen kunnen daar heel hard tekeergaan. Vandaag was de wind zeker van de partij en dat maakte het wel lastig. In de sprint liet ik me op het einde nog ringeloren door Balsamo en moest ik tevreden zijn met een derde plaats", besloot Wiebes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top