Elisa Balsamo: "Misschien kan ik mijn zege in Wevelgem nog eens overdoen?"

Wielersport | Na twee vierde plaatsen, in de Ronde van Drenthe en Nokere Koerse, boekte de 25-jarige Italiaanse Elisa Balsamo in de Trofeo Alfredo Binda en donderdag in Brugge-De Panne twee tweede plaatsen op rij. Toen Pfeiffer Georgi op 7 kilometer van de meet versnelde, had niemand een passend antwoord klaar. Een tweede plaats was dan ook het hoogst haalbare voor Balsamo.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Was ons groepje met zes samen gebleven, dan kon ik wellicht sprinten voor de zege", stelde Balsamo. "Maar er was er eentje sterker en die viel aan in volle finale. We hebben haar niet meer kunnen bijbenen. Het was een zware koers. Zeker met de wind en het constante gevaar dat er waaiers zouden getrokken worden. Het was steevast attent koersen geblazen. De meisjes van DSM zaten nog met twee in de kopgroep die de finale kleurde. Zij speelden hun overwicht en het ploegenspel heel goed uit."

Toen Pfeiffer Georgi ging versnellen, keken Shari Bossuyt en Amalie Dideriksen naar Elisa Balsamo en Lorena Wiebes. "Misschien wel een beetje logisch, omdat wij de twee sterkste spurters van de groep waren", aldus Balsamo. "Megan Jastrab ging natuurlijk niet meehelpen in de jacht op haar teamgenote. Mijn benen waren dan al opgeblazen. Ik had daarvoor een aanval moeten pareren. Ik voel me wel goed en dat geeft perspectieven voor Gent-Wevelgem van zondag. Ik won er vorig jaar na een spurt met een omvangrijke groep. Misschien kan ik dat nog eens over doen? Het komt er nu op aan wat te recupereren van deze lastige koers."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top