Halve thuisrenner Groves was "al maanden met deze rit bezig"

Wielersport | De Australiër Kaden Groves heeft donderdag in de Ronde van Catalonië zijn eerste zege geboekt voor zijn nieuwe ploeg Alpecin-Deceuninck. "Eigenlijk voel ik me niet al te best", biechtte hij op na sprintwinst in de vierde etappe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Groves, vorig jaar nog ritwinnaar in de Vuelta, was donderdag maar wat blij dat hij van de vervelende nul was afgeraakt. "Het is al een moeilijk seizoen geweest", is de 24-jarige Australiër eerlijk. "Ik had nog niet de resultaten behaald die ik wilde. Dus ben ik erg blij dat ik mijn eerste zege voor deze ploeg kan boeken. Een fantastisch gevoel."

"Ik voelde me vandaag eigenlijk niet al te best. Het gaat superhard in deze Ronde. Renners als Remco Evenepoel en Primoz Roglic, die zijn van een ander niveau. Ik heb al veel afgezien, en de vorige dagen zaten nog in de benen. Het was ook vandaag een lastige dag. Het peloton zat de hele rit op een lint, maar voorin zaten de ploegmaats voor mij te werken. Ik wist dat ik hen moest terugbetalen met de ritzege. Deze zege is voor mijn ploegmaats. Zonder hen was dit niet gelukt."

"Er zijn hier niet veel sprinters met een goeie trein. Maar ik werd prima afgezet door ploegmaats Conci en Oldani. Het ging licht bergop naar de finish. Ik wist dat ik mijn sprint goed zou moeten timen, dat ik mijn tijd moest nemen. Ik liet Bryan Coquard eerst aangaan, om dan vanuit zijn wiel te komen. Mooi om hier in Catalonië te winnen. Ik woon niet ver van hier, en ik was in mijn hoofd al maanden met deze rit bezig. Dit was op papier de beste rit voor mij in deze koers."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top