Pfeiffer Georgi over eerste WorldTourzege in Brugge-De Panne: "Dit is onverwacht"

Wielersport | Pfeiffer Georgi boekte donderdag in De Panne haar eerste zege in de WorldTour. De 22-jarige Britse mocht ook voor de eerste keer dit seizoen vieren. In de UAE Tour eindigde Georgi in de tweede etappe op de derde plaats. In de Omloop Het Nieuwsblad werd ze vijfde. In Brugge-De Panne liet ze haar vijf metgezellen op 7 kilometer van de finish achter zich. De Britse soleerde naar de zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is mijn eerste zege in de WorldTour en die komt vrij onverwacht", meldde Georgi. "We waren met de ploeg naar deze wedstrijd afgezakt om redelijk aanvallend te rijden. Dat gebeurde ook. Ik kon onze ploegprestatie afronden met een overwinning. Wij kleurden de finale met twee rensters in een kopgroep van oorspronkelijk tien, want ook Megan Jastrab was mee."

De passage op de Moeren bleek andermaal van cruciaal belang. "Iedereen weet onderhand wel waar het kan breken in het peloton. Wij lieten ons alvast niet verrassen, integendeel. We namen daar zelf het juiste initiatief door de snelheid met een ruk op te trekken", stelde Georgi.

Bij de tweede passage spatte de kopgroep uiteen. Met Balsamo en Wiebes zaten wel nog twee heel snelle rensters voorin. "Het was niet slim om met hen naar de meet te rijden. Ik sprak af met teamgenote Jastrab om elk om beurt te gaan aanvallen. Ikzelf ging met nog 7 kilometer te rijden mijn kans. Ik kreeg ongelooflijk veel aanmoedigingen vanuit de volgwagen en kon het uitzingen tot de finish, ook al deden de benen op het einde heel veel pijn. Of mijn favorietenstatus voor Gent-Wevelgem nu wat meer glans krijgt? Dat zou ik zo niet zeggen. Wij hebben zondag ook nog Charlotte Kool. Afwachten hoe de koers naar Wevelgem verloopt", lachte Georgi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top