Jonge Belgen stomen zich op stage klaar voor het EK 2023: "Willen zo ver mogelijk geraken"

Beloften | Een jaar na hun kwalificatie voor het EK beginnen de beloften van de Rode Duivels aan hun voorbereiding op het toernooi, dat in juni en juli zal plaatsvinden. De groep is deze week op stage in Spanje en speelt twee oefenduels, vrijdag tegen Tsjechië en maandag tegen Japan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kijk heel erg uit naar het EK, maar ik moet het beste van mezelf geven bij mijn club opdat de coach mij opnieuw selecteert", zei Michel-Ange Balikwisha tijdens een persconferentie donderdag. "We willen zo ver mogelijk geraken. We hopen de halve finales te bereiken zodat we een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen. Op het EK moeten we spelen zoals tijdens de kwalificaties, zonder schrik voor de tegenstand."

Voor Ameen Al-Dakhil, verdediger bij Burnley, dient de stage vooral om de automatismes terug te vinden. De jonge Duivels zagen elkaar voor het laatst in september. "Het is lang geleden dat we samen hebben gespeeld. Wij proberen er opnieuw een gewoonte van te maken om met elkaar te voetballen."

Kyan Vaesen scoorde sinds januari vijf doelpunten voor Westerlo en maakt zijn debuut bij de U21. "Ik heb meer kansen gekregen om te spelen sinds januari en ik heb me getoond", stelt Vaesen. "De trainingen verliepen perfect. Ik hoop speelminuten te krijgen. Ik bied andere mogelijkheden in de aanval."

Met dat laatste punt is coach Jacky Mathijssen het eens: "Kyan heeft een profiel dat we nog niet hadden. Hij is een mooi alternatief en een bijkomende optie." Zeker nu Loïs Openda in het shirt van de Rode Duivels speelt.

Het speelschema:

Vrijdag 24 maart

Maandag 27 maart

Volg de twee vriendschappelijke wedstrijden van onze nationale beloftenploeg op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top