Beloften U21 spelen "viermaal 45 minuten" tijdens 2 duels op stage in Spanje

Beloften | De Belgische voetbalbeloften oefenen vrijdag op stage in het Spaanse Pinatar tegen Tsjechië ter voorbereiding op het EK later dit jaar. Maandag volgt een tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan. "Het wordt viermaal 45 minuten", vatte bondscoach Jacky Mathijssen donderdag zijn intenties samen in een persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In beide wedstrijden zullen er verschillen zijn in bijvoorbeeld de opstelling en tactiek", verduidelijkte Mathijssen, die verder kijkt dan het resultaat. "We spelen als het ware niet tegen Tsjechië, maar bereiden ons voor op een EK-wedstrijd. Er zijn kleine dingen die we willen zien in functie van de EK-wedstrijden."

Mathijssen houdt aan de start van het oefenkamp "zeer goede indrukken" over. "Ik ben heel tevreden, ik heb goesting bij iedereen gezien. We merken dat het EK nadert. Het feit dat verschillende spelers naar de Rode Duivels zijn gegaan, geeft iedereen zin. De plaatsen over een paar maanden zullen duur zijn, waardoor iedereen zich wil laten zien. We moeten de spelers eerder kalmeren dan motiveren", glimlachte de bondscoach.

Yari Verschaeren (Anderlecht) komt door een zware knieblessure dit jaar niet meer in actie. Ook Nicolas Raskin (Rangers) is out voor de stage. "Het zijn twee spelers die ons veel geholpen hebben in de kwalificaties en polyvalent zijn in elk systeem en op meerdere posities. Ik hoop Nicolas snel terug op het veld te zien. Voor Yari is het moeilijker, hopelijk houdt hij de moed erin. Hij is jong en ik weet zeker dat hij er over zes of acht maanden weer zal staan. De andere spelers mogen hem graag, hij is in ieders gedachten."

Yorbe Vertessen is de enige speler die niet beschikbaar is in de selectie voor de eerste wedstrijd. "Er is een supergoede samenwerking met Union, we hebben een specifiek programma voor hem. Misschien raakt hij fit voor een deel van de tweede wedstrijd."

Het speelschema:

Vrijdag 24 maart

Maandag 27 maart

Volg de twee vriendschappelijke wedstrijden van onze nationale beloftenploeg op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top