40-jarige Pozzovivo tweede in rentreekoers van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali, Healy wint

Wielersport | De veertigjarige Italiaan Domenico Pozzovivo is donderdag tweede geworden in de derde etappe van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali (Ita/2.1), zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg Israel-Premier Tech. Pozzovivo moest in aankomstplaats Forli enkel de Ier Ben Healy (EF Education-EasyPost) laten voorgaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ook op de derde dag kreeg het peloton van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali een heuvelachtig parcours voor de wielen, deze keer gekruid met offroad stroken. Vroeg in de 139 kilometer lange etappe werd het peloton opgeschrikt door een ruime valpartij. De Brit Thomas Gloag (Jumbo-Visma), één van de slachtoffers, verdween uit de koers met een scheenbeenblessure.

De Belg Dimitri Peyskens (Bingoal WB) liet zich onderweg opmerken in de aanval, samen met negen anderen. Soudal-Quick Step neutraliseerde die vlucht in dienst van zijn Zwitserse leider Mauro Schmid. Toch konden drie andere renners nadien nog een kloof slaan: Healy met zijn Oekraïense ploegmaat Mark Padun, plus Pozzovivo. In een sprint op de wielerbaan van Forli haalde Healy het met beperkt verschil voor Pozzovivo en Padun.

In een achtervolgende groep finishte de Belg Floris De Tier (Bingoal WB) als zesde, en wist Schmid zich te verzekeren van een nieuwe dag in de leiderstrui. De vijfdaagse Internationale Wielerweek Coppi - Bartali eindigt zaterdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top