Tiesj Benoot aan de start van de E3 Harelbeke gaat met Jumbo-Visma van eigen sterkte uit

Wielersport | Met zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne en een derde plaats in Strade Bianche is Tiesj Benoot goed aan het voorjaar begonnen. Vrijdag komt de renner van Jumbo-Visma aan de start van de E3 Harelbeke, waar hij in 2018 vijfde, in 2016 zevende en vorig jaar negende werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik hoop dit jaar zeker ook een rol van betekenis te kunnen spelen in de Vlaamse koersen", vertelde Benoot donderdag oop een persmoment. "Dat diverse ploegen op ons wiel zullen rijden? Dat is toch niet echt nieuw. Dat is al een hele tijd het geval en ook vorig seizoen was dat het geval. Maar er zullen morgen nog wel andere ploegen, buiten ons dan, de koers in handen willen nemen. Ik denk dan meteen aan UAE Team Emirates voor Tadej Pogacar en Alpecin-Deceuninck voor Mathieu van der Poel."

Benoot toonde al dat hij in goeden doen is in aanloop naar de E3. "Ik was al goed in Kuurne en ook in de Strade Bianche mocht ik zeker niet klagen. Ik was toen fysiek klaar en ben dat nu nog. Ik kijk alvast uit naar wat de komende weken volgt. Favorieten buiten onze ploeg? Natuurlijk zijn dat Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. Pogacar debuteert in de E3 Harelbeke, maar hij kan dat soort wedstrijden zeker aan. Dat liet hij al zien bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Wij willen als team de koers in de juiste plooi leggen. We gaan van onze eigen sterkte uit", verduidelijkte Benoot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top