Uittredend winnaar van de E3 Harelbeke Wout van Aert: "Mijn koersen komen eraan"

Wielersport | Morgen/vrijdag doet Wout van Aert een gooi naar een tweede zege op rij in de E3 Harelbeke. Vorig jaar had hij ook al Omloop Het Nieuwsblad en een rit in Parijs-Nice op zak, nu staat zijn teller nog op nul. Zowel in Tirreno-Adriatico als Milaan-Sanremo, waar hij derde werd, kon Van Aert geen zegegebaar maken. Daar moet de komende weken verandering in komen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er breken nu heel belangrijke wedstrijden aan voor mij. De benen zijn goed. De koersen die ik het liefst van al rij komen er nu aan", vertelde hij donderdag tijdens een persmoment in de Gentse Ghelamco Arena. "Ik vertrek morgen zeker met vertrouwen. Er breekt een mooie periode aan. Milaan-Sanremo was eveneens al een doel. Ook daar wou ik winnen maar je hebt het niet altijd te kiezen waar je wint. In Sanremo had het beter kunnen aflopen. Ik had misschien sneller in de slipstream moeten kruipen bij Ganna en Pogacar. Maar dat is achteraf. Mathieu Van der Poel stak er echt wel bovenuit. Zijn aanval was sowieso moeilijk te beantwoorden geweest."

Jumbo-Visma zette vorig jaar de hele E3 naar zijn hand. En ze starten vrijdag opnieuw met een bijzonder sterk team. Sommigen hebben het al over een entente tussen de teams van Alpecin-Deceuninck en UAE Team Emirates.

"Hoe gaan ze dan de prijzen verdelen? Neen. Dit is onzin, vergezocht ook. Ik geloof er niks van", vervolgde Van Aert. "Het komt er nu op aan niet ziek te worden. Vorig jaar zag ik de Ronde door de neus geboord worden. Hoe ik dit dat jaar kan tegenhouden? Ik kan misschien een oproep doen aan het publiek om thuis te blijven", lacht hij. "Neen, ik heb toen pech gehad. Je ziet veel mensen en met een verlaagd immuunsysteem door scherp te staan, ben je sneller vatbaar voor ziektes."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top