Oefenduels 1B: Lommel en Deinze winnen van JPL-teams; Beveren speelt gelijk

Sport | Om de rustperiode van de interlandbreak wat te breken lasten heel wat 1B-teams een oefenduel in. Donderdag stonden zo onder meer de drie SK's op de mat: Lommel, Deinze en Beveren.

Lommel speelde een oefenduel bij KV Mechelen en maakte daarin redelijk veel indruk. Beide teams speelden niet met hun sterkste formaties; maar bij Lommel hadden ze er duidelijk meer zin in. De Limburgers kwamen na amper drie minuten al op voorsprong via Bahlouli en verdubbelden nog voor het halfuur de score dankzij Weckmann. Diep in de tweede helft dikten Caue en Granell nog aan tot 0-4. Een stevig resultaat; zeker ook omdat bij Mechelen toch ook jongens als Thoelen, Hairemans, Mrabti, Ngoy en Vanlerberghe minuten maakten.

Ook SK Deinze beleefde een fijne namiddag. De Oost-Vlamingen wonnen met 1-3 bij KV Oostende na goals van Kassimi, Carcela-Gonzalez en Marselino. Rocha had vroeg in de tweede helft nog tegen gescoord.

Beveren speelde dan weer 2x 60 minuten tegen KVC Westerlo. De Kempenaars kwamen 2x op voorsprong (goals van Dierckx en Vetokele), maar Beveren knokte zich evenveel keer weer terug in de match. Mbokani veegde na 38 minuten de goal van Dierckx uit en Reyners scoorde in de 71e minuut de 2-2. Beide teams kregen nadien nog kansjes om de match over de streep te trekken; maar de score veranderde niet meer.