Ter Stegen wil tegen Peru en België kans grijpen om Neuer uit Duitse doel te verdringen

Voetbal | Marc-André ter Stegen staat in de komende oefenwedstrijden van Duitsland tegen Peru (zaterdag in Mainz) en België (volgende week dinsdag in Keulen) tussen de palen ter vervanging van de geblesseerde Manuel Neuer. Die brak in december zijn been tijdens een skiongeval en komt dit seizoen niet meer in actie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ter Stegen sprak donderdag in Frankfurt met de pers en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn concurrent een voorspoedig herstel te wensen. Tegelijk is hij ambitieus en wil het sluitstuk van FC Barcelona de eerste keuze worden bij de Mannschaft. "Door de blessure van Manu, die er nu niet bij is, is de situatie wat ze is. Ik ga proberen mijn kans te grijpen, absoluut", verzekerde hij.

Ter Stegen zal in de komende interlands het rugnummer 1 dragen, maar daar hecht hij niet zoveel belang aan. "Heeft dat nummer op het shirt vandaag enig belang? Uiteindelijk gaat het om de prestatie, die telt, en presteren is wat ik wil doen." Ter Stegen verzamelde tot dusver 30 caps maar mocht nog nooit meedoen op een groot toernooi. Met het EK in eigen land van volgend jaar in het vizier, hoopt hij daar verandering in te brengen.

Met Neuer had Ter Stegen alleen maar kort contact meteen na het ongeval van de Bayern München-keeper. "Je schrijft elkaar een berichtje, wenst elkaar het beste. Je hoopt dat het herstel vlot en goed verloopt. Ik hoop echt dat hij er snel weer staat en toch ook de tijd neemt om 100 procent fit te worden", zei Ter Stegen nog. "Dat is wat ik hem toewens als collega, als vriend en als jarenlange ploegmaat bij de nationale ploeg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top