Wouter Willems moet nieuwe knieoperatie ondergaan

Basketbal | Leuven Bears zal het nog een hele tijd zonder Wouter Willems moeten stellen. De basketbalclub bevestigt donderdag dat de point guard een nieuwe ingreep aan de knie moet ondergaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 22-jarige Willems liep in mei 2022 een kruisbandletsel op tijdens een halve finale van de play-offs tegen Mechelen. Begin juni werd hij geopereerd. "Iedereen en in het bijzonder Wouter zelf, had gehoopt dat hij vandaag terug tussen de lijnen zou staan. Spijtig genoeg zal het nog even duren om Wouter terug aan het werk te zien. In de eindfase van zijn revalidatie werd een ander probleem vastgesteld aan de herstellende knie", laat Leuven weten.

In samenspraak met de medische staf en de speler werd beslist dat Willems op 3 april een nieuwe operatie zal ondergaan. "Hij zal dan opnieuw aan een relatief lange revalidatie beginnen. Wouter zal dan ook de rest van dit seizoen verder moeten werken aan het herstellen van deze nieuwe ingreep", stellen de Bears.

"Uiteraard is Wouter zeer teleurgesteld en begrijpelijk gaat hij nu door een moeilijk moment. De club, de sportieve en medische staf staan voor de volle 100 procent achter Wouter en zullen hem met alle mogelijke middelen steunen tijdens de revalidatie", besluit de club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top