Opgeleid bij Inter en uitgegroeid tot ware legende bij Juventus

Serie A |

Hij ontpopte zich tot één van de beste centrale verdedigers op de Europese velden in de jaren 2010 bij Juventus, waar hij eveneens uitgroeide tot een ware legende. Maar alvorens hij dat statuut verwierf, lanceerde Inter Milaan Leonardo Bonucci in het profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bonucci zette vanaf vijfjarige leeftijd zijn eerste stappen in het voetbal bij AS Viterbese, de club uit zijn geboortestad. Hij had destijds nog geen sluitende positie aangezien hij eerst als middenvelder speelde. Het was pas op zijn zestiende, na een discussie met zijn trainer Carlo Perrone, dat hij omgevormd werd tot centrale verdediger. Niet veel later zat hij al op de bank bij het eerste elftal van het team uit de Serie C2, het vierde hoogste Italiaanse voetbalniveau.

Te duchten concurrentie

Uiteindelijk liet Inter zijn oog vallen op de 18-jarige Bonucci. De Nerazzurri boden hem een proefperiode aan en daarin wist de jongeling te overtuigen. Hij tekende vervolgens een contract, maar moest eerst nog wat rijpen bij de beloften wegens een gebrek aan maturiteit.

Bonucci wachtte tot op de laatste speeldag van het kampioenschap op speelgelegenheid in de Serie A. Roberto Mancini gooide hem een minuut tussen de lijnen tegen Cagliari. Op dat moment was de concurrentie op zijn positie moordend met namen als Ivan Cordoba, Marco Materazzi en Walter Samuel. Inter kroonde zich dat seizoen overigens tot kampioen voor de groene tafel na het uitlekken van het Calciopoli-schandaal.

Vruchtbare uitleenbeurten

Ondanks een gebrek aan speeltijd bleef Bonucci het daaropvolgende seizoen bij Inter. Hij kreeg bij momenten zijn kans in de beker, maar werd niet gebruikt in de competitie. Hij greep als kapitein de titel met de beloften, aan de zijde van onder meer Mario Balotelli en Jonathan Biabiany. Hij zou nadien nooit meer doorbreken in Giuseppe Meazza.

In 2007 volgden uitleenbeurten aan achtereenvolgens tweedeklassers Treviso en Pisa. In 2009 brak Bonucci volledig door bij Bari. Na één seizoen kocht Juventus hem daar weg voor een slordige 15 miljoen euro als vervanger voor Fabio Cannavaro. Het betekende het begin van een idyllisch avontuur van meer dan een decennium bij de Oude Dame, dat enkel onderbroken werd met een uitleenbeurt aan AC Milan in het seizoen 2017-2018.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top