Proces RSC Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie wordt in maart 2024 gepleit

Nieuws | Het proces dat voetbalclub RSC Anderlecht heeft aangespannen tegen journalist Jan Hauspie, naar aanleiding van twee ophefmakende artikels van de voorbije weken in weekblad Humo, zal op 25 maart 2024 gepleit worden voor de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Dat meldt de persmagistraat van de rechtbank donderdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Humo publiceerde op 7 februari het artikel 'Mauve Malaise: de diepe crisis bij RSC Anderlecht', en op 15 februari het artikel 'Mauve Malaise. Onze journalist blikt terug op het ophefmakende artikel over Anderlecht', allebei van de hand van Jan Hauspie. Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute en voormalig CEO Peter Verbeke werden in de artikels flink aangepakt. Het weekblad sprak onder meer over hun verloning, hun manier van werken en het grote personeelsverloop van de voorbije jaren bij de club.

Zo zou Wouter Vandenhaute jaarlijks 500.000 euro factureren aan de club met zijn vennootschap Huppeldepup NV. Vandenhaute en Verbeke, die jaarlijks 550.000 euro verdiende en door ex-medewerkers "le petit nazi" zou worden genoemd, zouden bij restaurantbezoeken bedragen tot 2.000 euro uitgeven, op kosten van de club. Een voormalige medewerker noemde het duo "twee psychopaten".

De prestigieuze transfer van Rode Duivel Jan Vertonghen kwam ook aan bod. Medewerkers zouden voorzitter Vandenhaute gewaarschuwd hebben de grootverdiener niet aan te trekken, maar die legde het advies naast zich neer. Opleidingshoofd Jean Kindermans zou zijn C4 gekregen hebben omdat hij weigerde samen te werken met Verbeke.

RSC Anderlecht stapte naar de rechtbank omdat het van mening was dat de artikels en de club schade toebrachten. Volgens Anderlecht had de Humo-journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm geschonden en fouten gemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top