Peter Bossaert moet opstappen als CEO van KBVB, bondsvoorzitter wil niet reageren

Voetbal | De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist het contract van zijn CEO Peter Bossaert met onmiddellijke ingang te beëindigen. Dat laat de federatie donderdag weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd.

"De Raad van Bestuur maakt vanaf vandaag ook werk van de opvolging van zijn CEO en zal er intussen over waken dat de dagelijkse werking verzekerd blijft", bevestigt de KBVB in een mededeling.

Woensdagavond kwam de Raad van Bestuur in een crisisvergadering bij elkaar. Aanleiding was de vraag of een loonsverhoging die Bossaert was toegekend volgens de interne regels werd doorgevoerd. Naar verluidt zou de Raad van Bestuur daarbij niet geraadpleegd zijn en kwam het vervolgens tot een botsing tussen Bossaert en bondsvoorzitter Paul Van den Bulck, die het ontslag van zijn CEO eiste. Bij het vertrek van de Rode Duivels richting Zweden, donderdagnamiddag op Brussels Airport, wou Van den Bulck niet reageren op het ontslag van zijn CEO.

Peter Bossaert (56) trad in september 2018 aan als CEO van de KBVB na een lange carrière in dienst bij Medialaan (vandaag DPG Media). Hij volgde bij de voetbalbond Koen De Brabander op.

Het conflict binnen de bondstop werpt een schaduw over het begin van de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Vrijdagavond spelen Kevin De Bruyne en co hun eerste wedstrijd in Solna tegen Zweden. Het is tevens het debuut van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, de opvolger van Roberto Martinez.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top