UEFA opent onderzoek naar mogelijke omkoping door FC Barcelona

La Liga | De Europese voetbalbond UEFA gaat een eigen onderzoek instellen naar mogelijke omkoping bij FC Barcelona. Het Openbaar Ministerie in Spanje klaagde de club begin deze maand aan in wat de zaak-Negreira is gaan heten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Barcelona zou tussen 2001 en 2018 meer dan 6,5 miljoen euro hebben betaald aan een bedrijf dat eigendom is van José Maria Enriquez Negreira, de voormalige vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie. Spaanse media suggereren dat Barcelona zo probeerde om invloed te hebben op scheidsrechterszaken.

De ethische commissie van de UEFA gaat de zaak nu ook onderzoeken. De Europese bond heeft inspecteurs aangewezen die moeten vaststellen of Barcelona in de zaak-Negreira de regels van de UEFA heeft overtreden.

"De reputatie van het voetbal staat op het spel", zei voorzitter Javier Tebas van de Spaanse competitie La Liga onlangs. "Ik schaam me. We hebben geen goede uitleg gehoord van Barcelona."

Voorzitter Joan Laporta ontkent de beschuldigingen van omkoping, dat gebeurd zou zijn onder zijn voorgangers. Volgens Laporta is het pure laster en een poging "het logo te bezoedelen" van de club die dit seizoen in Spanje afkoerst op de landstitel.

Real Madrid, de grote rivaal van Barcelona, heeft zich als 'gedupeerde partij' aangesloten bij de aanklacht van het OM. Justitie heeft de zaak in handen gelegd van de afdeling die is gespecialiseerd in corruptiebestrijding.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top