Tedesco gebruikte al bij RB Leipzig echte ref op training, bevestigt Emil Forsberg

Rode Duivels | Domenico Tedesco haalde deze week scheidsrechter Bert Put naar het nationaal oefencentrum in Tubeke om hem te kunnen inschakelen tijdens de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel in Solna tegen Zweden. De nieuwe bondscoach van de Rode Duivels was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Ook als trainer van RB Leipzig deed hij een beroep op een echte scheidsrechter tijdens de trainingen, zo getuigt de Zweedse international Emil Forsberg in de krant Aftonbladet.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is bijzonder. Het was even schrikken toen er plots een scheidsrechter opdook. We dachten eerst dat het iets eenmaligs was, maar er bleek altijd een scheidsrechter aanwezig, of het nu drie tegen drie of zeven tegen zeven of elf tegen elf was", zegt de 31-jarige Forsberg, die denkt te weten waarom Tedesco de hulp van een officiële scheidsrechter inschakelt. "Zo moet hij geen beslissingen nemen en kan hij zich volledig op de training concentreren."

Forsberg trainde onder Tedesco bij Leipzig van december 2021 tot september 2022. Samen wonnen ze de Duitse beker. Vrijdagavond staat de 78-voudige international (19 goals) tegenover zijn ex-coach wanneer Zweden en België elkaar treffen in Solna op de eerste speeldag in de EK-voorronde. Voor Tedesco wordt het zijn debuut op de bank van de Duivels. Forsberg verwacht een Belgische ploeg die "inzet op balbezit en wil opbouwen". "Zijn voetbal is heel zeker en stabiel met een goede verdediging", besluit de Zweed.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top