Vijf Nederlandse internationals, onder wie Bart Verbruggen, haken ziek af

Voetbal | Vijf spelers van de Nederlandse nationale ploeg, bij wie Anderlecht-doelman Bart Verbruggen, hebben donderdagochtend de selectie van Oranje moeten verlaten. Zij kampen met een virusinfectie, zo laat de Nederlandse voetbalbond weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast Verbruggen, die voor het eerst was opgeroepen, gaat het om Sven Botman (Newcastle), Cody Gakpo (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Joey Veerman (PSV). Met het oog op Oranjes eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk heeft bondscoach Ronald Koeman drie vervangers opgeroepen: Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Inter).

Gravenberch en Scherpen zijn met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje en sluiten in Parijs aan bij de groep. De Vrij voegt zich ook in Parijs bij de selectie, die dan uit 23 spelers bestaat. Na de wedstrijd tegen Frankrijk wordt de samenstelling van de selectie opnieuw bekeken.

De ontmoeting met de WK-finalist Frankrijk vindt vrijdagavond plaats in het Stade de France in Saint-Denis. Volgende week maandag komt het Nederlands elftal in Rotterdam uit tegen Gibraltar. Ook Ierland en Griekenland maken deel uit van groep B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top