Ja Morant keert na schorsing terug bij winnend Memphis

Basketbal | De Amerikaanse basketvedette Ja Morant heeft in de NBA zijn comeback gemaakt bij de Memphis Grizzlies na een schorsing van acht wedstrijden. Voor eigen publiek hielp de 23-jarige All-Star mee aan een 130-125 overwinning tegen staartploeg Houston.

Door Belga

Deel dit nieuws

Morant werd begin maart geschorst nadat hij in een nachtclub met een wapen had gezwaaid. De guard betoonde achteraf zijn spijt en nam ook deel aan een therapieprogramma. Tegen de Rockets stond hij woensdagavond terug op het terrein en was meteen goed voor 17 punten, 5 assists en 4 rebounds. Teamgenoot Jaren Jackson jr werd topschutter met 37 punten.

Memphis, dat al langer zeker is van de play-offs, verstevigde met de 45e overwinning van het seizoen (in 72 matchen) zijn tweede plaats in de Western Conference achter leider Denver. De Nuggets waren met 104-118 te sterk voor Washington. Tweevoudig en regerend MVP Nikola Jokic tekende voor 31 punten en 12 rebounds.

Milwaukee, nummer 1 in de Eastern Conference, kende weinig moeite met San Antonio. Onder leiding van hun Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo (31 punten, 14 rebounds) trokken de Bucks met 130-94 aan het langste eind.

Kampioen Golden State behaalde een belangrijke zege op bezoek bij Dallas. De Warriors zegevierden na een spannend duel met 125-127 en nestelden zich zo wat steviger op de zesde plaats, die goed is voor het laatste rechtstreekse ticket voor de play-offs.

In het derde kwart was er een vreemd moment toen de spelers van de thuisploeg na een time-out terugkeerden op de verkeerde kant van het terrein nadat het onduidelijk was wie balbezit had, waardoor Golden State twee punten kon scoren. Volgens Dallas ging het om een fout van de scheidsrechter en de club tekende dan ook protest aan tegen de uitslag. De Mavericks zijn als negende in het klassement allerminst zeker van een plaats in de nacompetitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top