Ook KV Mechelen naar BAS tegen beslissing om duel in Charleroi te herspelen

Jupiler Pro League | Een dag na het bondsparket heeft ook KV Mechelen beslist beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) om het stopgezette duel tussen Charleroi en KV Mechelen te laten herspelen. Dat laat de club donderdag weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De DRP besliste vorige week vrijdag dat de stopgezette competitiewedstrijd van 12 november 2022 tussen Charleroi en KV Mechelen volledig opnieuw moeten worden gespeeld. Scheidsrechter Jan Boterberg moest toen twee keer de wedstrijd pauzeren omdat supporters van de Karolo's tennisballen en vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij een derde incident, met 'slechts' één stuk vuurwerk, halfweg de tweede helft en bij een 1-0 tussenstand voor Charleroi, besloot de ref de wedstrijd definitief te staken.

Volgens de Raad had de wedstrijdleiding echter tegen de procedure in te snel beslist de match stil te leggen, waardoor de supporters te veel macht hadden gekregen. Charleroi moet verder nog een thuismatch zonder supporters spelen en een boete van 10.000 euro betalen. Charleroi en KV Mechelen dienen hun duel ook achter gesloten deuren te herspelen. Volgens de DRP om de "sereniteit en de kalmte" van de wedstrijd te behouden.

Woensdag liet het bondsparket weten de beslissing van de DRP aan te vechten bij het BAS. Een dag later zet KV Mechelen dezelfde stap. "Vorige vrijdag hebben we met veel verbazing kennisgenomen van de beslissing van de disciplinaire commissie. Deze beslissing is verontrustend voor de toekomst van het Belgische voetbal en haar supportersbeleving. Ze voelt onrechtvaardig aan voor onze spelers, onze supporters, onze club, maar vooral voor waar het allemaal om draait, het voetbal", stelt Mechelen. "Voorvallen van geweld en agressie zoals die van 12 november 2022 in Charleroi moeten altijd bestraft worden. Met de uitspraak van vrijdag 17 maart is dat niet gebeurd."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top