Frederik Frison na vierde plaats in de Classic Brugge-De Panne: "Dit smaakt naar meer"

Wielersport | Frederik Frison probeerde in de laatste 500 meter van de Classic Brugge-De Panne een uitval op te zetten in de kopgroep met vier. Veel snee zat er echter niet meer op bij de 30-jarige renner van Lotto Dstny. Frison werd vrij snel weer bijgebeend en wist meteen dat een vierde plaats het hoogst haalbare zou zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Met Olav Kooij, Yves Lampaert en Jasper Philipsen in de kopgroep zou het altijd moeilijk worden om voor de winst te rijden", vertelde Frison. "Op het einde heb ik alles of niets gespeeld, maar jammer genoeg lukte het net niet. Ik moest echt alles geven om het gat met de drie koplopers te dichten en misschien miste ik op het einde de krachten die ik daarvoor gebruikte, maar deze vierde plaats stemt me zeker en vast tevreden. We hebben met Lotto Dstny een collectief sterke koers gereden en ook persoonlijk smaakt deze prestatie naar meer."

Frison kreeg van de wedstrijdjury nog een boete van 500 Zwitserse frank voor het weggooien van afval buiten de wegwerpzones. Hij verliest ook nog eens 25 punten in het UCI-klassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top