Basketlegende Willis Reed, tweevoudig kampioen met NY Knicks, is overleden

Basketbal | De Amerikaanse basketlegende Willis Reed is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden. "The Captain" werd met de New York Knicks NBA-kampioen in 1970 en 1973, tot vandaag de enige twee titels van de club.

Door Belga

Deel dit nieuws

NBA-commissioner Adam Silver omschrijft Reed als "de ultieme ploegspeler en de volmaakte leider". "Hij belichaamde de winning spirit die zo tekenend was voor de kampioenenploegen van New York begin jaren '70", zegt hij. "Hij speelde het spel met een opmerkelijke passie en vastberadenheid, en zijn comeback in game 7 van de finals in 1970 blijft een van de meest iconische momenten uit alle sporten."

Silver verwijst daarmee naar de onverwachte deelname van Reed aan het beslissende finaleduel tegen de LA Lakers in 1970. Iedereen ging ervan uit dat hij forfait zou moeten geven maar met drie injecties kwam de basketter toch het terrein op en zorgde mee voor de titelwinst.

De boomlange center (2m08) schopte het tot MVP van het seizoen 1969-1970 en werd twee keer MVP van de Finals (1970 en 1973).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top