Jasper Philipsen kijkt al uit naar Gent-Wevelgem

Wielersport | Na een sprint met vier boekte Jasper Philipsen woensdag op de Zeelaan van De Panne zijn derde zege van het seizoen. In Brugge-De Panne zorgde hij zelf voor een eerste schifting bij de eerste passage in de Moeren. Philipsen maakte ook deel uit van de kopgroep die zich vormde op 15 kilometer van de finish. Uiteindelijk bleek de renner van Alpecin-Deceuninck de sterkste voorin.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat mijn ploeg een heel sterke koers heeft gereden", stelde Philipsen na afloop. "Wij waren steeds attent en dat op alle cruciale punten in de wedstrijd. Dat werd allemaal beloond, want we zaten in volle finale ook nog altijd vooraan. Wij mogen trots zijn op onze prestatie als team."

Brugge-De Panne werd aangestipt als een sprinterskoers. Dat draaide echter anders uit. "Vanmorgen toen ik door het raam keek, wist ik al dat het geen normale sprint zou worden. Wij hadden op het einde toch nog een mooie groep bijeen, waarin tal van spurters staken. Nog voor de laatste keer de Moeren reden we hier met vier uit weg. We wisten dat het tussen ons zou gaan. Ik voelde me goed en had zin om te koersen. Dat leidde tot een nieuwe zege."

Zondag start de Limburger in Gent-Wevelgem. "Daar kijk ik wel naar uit. Hopelijk rijden we die in betere weersomstandigheden. De regen en wind maakten dat het een harde koers was. Vlammen was de opdracht om het warm te krijgen. De Ronde van Vlaanderen? Dat is nog andere koek. Ik ben al blij dat ik deze op mijn naam heb gebracht", besloot Philipsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top