Philipp Lahm vergelijkt PSG met "luxewinkel"

Ligue 1 | Philipp Lahm uit woensdag in zijn column in de Duitse krant Die Zeit flinke kritiek op het beleid van PSG. De wereldkampioen van 2014 en toernooidirecteur van het komende EK vergelijkt de Franse topclub met een "luxewinkel" van hun Qatarese eigenaars.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens Lahm heeft PSG met Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar fantastische spelers in huis, maar vormen ze geen team. Hij verwijst onder meer naar de uitschakeling eerder deze maand tegen Bayern München in de achtste finales van de Champions League, waardoor de Parijzenaars ook dit seizoen naast eindwinst op het kampioenenbal grijpen.

"Dit buitensporig dure team lijkt op een luxewinkel dat zijn meest waardevolle bezittingen tentoonstelt, die door iedereen worden gegeerd maar door niemand kunnen worden betaald. Je krijgt er gegarandeerd aandacht en spektakel mee, maar het werkt alleen economisch. Wanneer er zoveel geld wordt uitgegeven maar de resultaten niet volgen, is dit niet goed."

Volgens Lahm loont de investering van de Qatari in PSG misschien wel politiek maar gaat voetbal om andere dingen. "Grote ploegen, waarmee mensen zich identificeren, ontwikkelen via een proces. Dit kan je alleen bereiken door samen te werken, solidair te zijn en een gemeenschap te vormen. Dit zijn de waarden van Europa, maar niet van PSG."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top