Yves Lampaert: "Ik moet deze conditie nog wat kunnen aanhouden"

Wielersport | In de editie van 2020 was Yves Lampaert de sterkste in Brugge-De Panne. Die wedstrijd werd op 21 oktober gereden, gezien de coronamaatregelen. Lampaert sprong toen weg uit een kleine kopgroep en kwam solo binnen. Woensdag liet hij zich meedrijven naar De Panne en slaagde hij er niet in zijn medevluchters te verschalken met een late uitval. De West-Vlaming moest tevreden zijn met de derde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik zat natuurlijk klaar om nog een ultieme aanval te doen", verduidelijkte Lampaert. "Maar ik zag niet echt het gepaste moment. Ik begon daarop te speculeren. Mijn drie medevluchters hadden ook al veel gegeven. Misschien zou ik het wel kunnen afmaken in een sprint met vier? Ik sprintte niet slecht, maar toch slaagden twee jongens erin me achterop te zetten. Misschien was ik wat te vroeg begonnen aan mijn spurt? Ik denk dat we als ploeg een mooie koers gereden hebben. Enkel de zege ontbreekt."

De komende doelen deze week zijn de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. "Ook geen simpele koersjes. Ik hoop dat ik goed recupereer van deze inspanningen. Het komt er ook op aan niet ziek te worden in aanloop naar wat komt. Kijk maar naar Tim Declercq. Die kreeg afgelopen nacht last van een opspelende maag. Wij hebben onze 'tractor' heel erg gemist vandaag. Met hem erbij hebben we toch nog wat extra power. Of ik tevreden kan zijn met die derde plaats? Ik voel dat ik stilaan aan mijn topconditie kom. Dit gevoel moet ik nog kunnen rekken tot en met Parijs-Roubaix. Ik pak vandaag alvast een podiumplaats in een WorldTourkoers en dat is best mooi", besloot Lampaert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top