Trossard klaar voor nieuw hoofdstuk: "Overtuigd van mijn kwaliteiten"

Rode Duivels | Met Leandro Trossard mocht een Rode Duivel in topvorm woensdag de pers te woord te staan in Tubeke, twee dagen voor de start van de EK-kwalificaties in Zweden. Voor de nationale ploeg is dat de start van een nieuw hoofdstuk, na het WK-debacle in Qatar.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is een nieuw begin, ook voor mij. We hebben een nieuwe bondscoach, een nieuwe staf en ik ben 'excited' om hier te starten. Of ik in de basis sta? De coach neemt die beslissingen. Ik kan alleen maar mijn best doen en presteren bij mijn club", vertelde Trossard woensdag tijdens het persmoment.

Ook voor het WK vonden heel wat waarnemers dat Trossard altijd in de basis moest staan, maar uiteindelijk gaf toenmalig bondscoach Roberto Martinez in de eerste twee duels toch weer de voorkeur aan Eden Hazard, waardoor Trossard moest nagelbijten tot het laatste groepsduel tegen Kroatië.

Intussen heeft hij een droomtransfer gemaakt naar Arsenal, waar hij in twaalf duels goed was voor één doelpunt en zes assists, met als uithangbord een drieklapper in het duel van tien dagen geleden tegen Fulham. In welke opstelling Domenico Tedesco ook zal aantreden vrijdagavond in de Friends Arena van Solna, een basisplaats voor Trossard zal er altijd inzitten.

"Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten", aldus de Limburger. "Ik ben blij dat ik naar Arsenal ben kunnen gaan, dat is een goede stap in mijn carrière. Mijn prestaties worden nu wat uitvergroot, omdat het een topclub is. Voordien draaide ik ook al een heel goed seizoen. Ik voel mij gewoon heel goed. De titel in de Premier League? Dat is misschien wel de grootste uitdaging in mijn carrière, want je weet hoe zwaar het is om de PL te winnen. We beschikken echter over een sterke groep en hebben al laten zien hoe sterk we zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top