0 op 5 voor Belgen in kwalificaties Belgian Darts Open

Sport | Winst en verlies voor de Belgen in de Tour Card Holders kwalificaties in de European Tour 7 en 8 toernooien, die plaatsvonden in het Duitse Hildesheim.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor het European Tour 7 toernooi, de Belgian Darts Open, kon geen enkele van de vijf deelnemende landgenoten zich plaatsen voor de eindfase. Ronny Huybrechts, Mike De Decker, Brian Raman, Mario Vandebogaerde en Robbie Knops werden allen vroegtijdig uitgeschakeld.

Dimitri Van den Bergh (PDC-9) en Kim Huybrechts (PDC-29) zullen wel van de partij zijn en dit dankzij hun ranking als beste landgenoten op de PDC wereldranglijst. Nog twee Belgen kunnen in de plaatselijke kwalificaties nog een ticket verzilveren voor het hoofdtoernooi, dat doorgaat van 6 tot en met 8 mei in Wieze.

Voor de Czech Darts Open (European Tour 8), die van 12 tot en met 14 mei doorgaat in de Tsjechische hoofdstad Praag, konden dan weer vier Belgen zich plaatsen voor de hoofdtabel. Zo versloeg Kim Huybrechts de Nederlander Owen Roelhofs (PDC-122) met 6-4. Dimitri Van den Bergh zette de Ier William O'Connor (PDC-38) met 6-4 opzij, waarna Mario Vandenbogaerde (PDC-74) met 6-5 net iets beter was de Nederlander Maik Kuivenhoven (PDC-110). Mike De Decker (PDC-50) was dan weer met 6-1 meer dan een maatje te sterk voor de Welshman Richie Burnett (PDC-71).

Robbie Knops (PDC-115) won in de eerste ronde met 6-4 van de Krzysztof Kciuk (Pol/79) maar moest in de tweede ronde met 6-2 zijn meerdere erkennen in de Nederlander Jeffrey Sparidaans (PDC-106). Brian Raman (PDC-82) moest in de eerste ronde afhaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top