Olav Kooij: "Een tweede plaats in de Classic Brugge-De Panne is natuurlijk zuur"

Wielersport | In de kopgroep met vier zaten woensdag twee rassprinters in de Classic Brugge-De Panne. Dat waren Jasper Philipsen en Olav Kooij. De Nederlander moest in Philipsen zijn meerdere erkennen, waardoor hij in De Panne voor de vierde keer dit seizoen genoegen moest nemen met de dichtste ereplaats. In de Ronde van Valencia ging Biniam Girmay hem in de openingsetappe vooraf. Juan Sebastian Molano bleek sterker in de vierde etappe van de UAE Tour. En in de tweede rit van Parijs-Nice botste Kooij op Mads Pedersen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als je niet wint en tweede bent, dan begin je steevast denken aan waar je het hebt laten liggen. Volgens mij heb ik in de finale niet al te veel fouten begaan", aldus Kooij. "Vlak voor we een eerste keer naar de Moeren opdraaiden, dacht ik dat mijn koers er al opzat. Ik reed lek net toen het tempo in de grote groep met een ruk de hoogte in ging. Ik slaagde er alsnog in terug te keren. Ik schoof daarna op en wou me niet nog eens laten verrassen. Dat gebeurde ook niet en ik kon mijn plaats voorin vasthouden. Uiteindelijk was ik ook mee met het groepje van vier, maar Philipsen bleek in de spurt net iets sneller", meldde de renner van Jumbo-Visma.

Kooij staat ook op de voorlopige deelnemerslijst van Gent-Wevelgem. En dat is eveneens een koers die meestal zwaar wordt gemaakt door de wind en/of regen. "Ik kom met een goede conditie uit Parijs-Nice. Natuurlijk had ik hier graag gewonnen, maar ik neem dit wel mee naar de komende koersen. Er werd heel nerveus gereden vandaag. Zeker in aanloop naar die Moeren. Tweede worden is zuur, maar ik trek me op aan de manier waarop ik die plaats behaalde en dat was door keihard te koersen", verduidelijkte Kooij

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top