Ons elftal van de week

Sport |

Ook na vier speeldagen in de play-offs blijft de titelstrijd spannend. In de relegation play-offs blijft alles dan weer zoals het was.

Weinig beweging in de Relagation play-offs met drie 1-1 eindstanden. Jong Genk en Virton zetten als eerste de toon. Na een kwartier zette Mboyo de rode lantaarn op voorsprong vanop de stip. Jong Genk probeerde de match in handen te krijgen en zette de verdediging van Virton onder druk. Dat gaf rechtsback Vinck de kans om uit te blinken bij de Luxemburgers. De aanvalsgolven van de thuisploeg leverden ook resultaat op. Net voor het uur trapte Mpie de 1-1-gelijkmaker binnen.

Beveren blijft RWDM onder druk zetten. De Waaslanders wonnen in eigen stadion met 2-0 van Lierse Kempenzonen. Topschutter Barry zette zijn team al na acht minuten op voorsprong na een strafschop. Het is al het vijftiende doelpunt dit seizoen van de Franse spits. Bij Beveren speelde Verstraete een sterke wedstrijd op het middenveld. Maar de voorsprong bleef krap. Tien minuten voor tijd viel de verlossende 2-0 dan toch. Ribeiro Costa pakte uit met een mooie actie en werkte prima af.

Ook Deinze en Lommel hielden het op een 1-1-gelijkspel. Deinze kwam na tien minuten op voorsprong. Uitblinker Balaj zette de aanval op met een prima voorzet. Via een aantal tussenstations kwam de bal voor de voet van Staelens die de 1-0 tegen de touwen trapte. Lommel vocht terug en tien minuten voor het einde kopte Neven de 1-1 binnen. Een belangrijk doelpunt van de kapitein van Lommel.

RWDM blijft de leider in het klassement na een 0-4-zege op het veld van RSCA Futures. Biron opende de score na vijf minuten. Anderlecht creëerde enkele goede kansen, maar een uitstekende Defourny hield zijn netten schoon. Net na de rust dikte RWDM de score aan. Hazard ronde een tegenaanval mooi af. Challouk en Heris zorgden voor de andere doelpunten van de bezoekers.

Club NXT springt over Beerschot naar de derde plek. In het onderlinge duel wonnen de Bruggelingen met 2-1. Talbi en Vermant waren de gevaarlijkste mannen op het veld bij Club NXT. Talbi gaf na twintig minuten spelen de assist aan Lenn De Smet. Vermant verdubbelde net voor de rust de score vanop elf meter nadat Talbi werd neergehaald in de zestien. Drie minuten voor het einde trapte Van Himbeeck de 2-1 binnen, maar de punten bleven thuis voor Club NXT.

Dender leek de drie punten vast te hebben na een late 0-1. Rasjel werd foutief afgestopt en zette zelf de strafschop om in de voorlaatste minuut. Maar het venijn zat hem nog in de staart. In de allerlaatste seconden legde Mawete de bal met het hoofd klaar voor Ghalidi die met een prachtige volley alsnog een punt redde voor SL16 FC. Traoré vertegenwoordigt SL16 FC in ons elftal van de week, bij Dender speelde Hens zich in de kijker.