Na Patro en Luik krijgt nu ook La Louvière groen licht van licentiecommissie

Challenger Pro League | Na dit seizoen stijgen er drie teams uit eerste Nationale naar de Challenger Pro League. De voorbije jaren zou dat mogelijk een probleem geweest zijn omdat de teams uit de hoogste amateurklasse vaak moeite hadden met het halen van een 1B-licentie; maar dit seizoen staat het nu al vast dat er weldegelijk drie teams aan de deur kloppen met een proflicentie op zak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Want in navolging van competitieleider Patro Eisden en eerste achtervolger RFC Luik heeft nu ook La Louvière aangekondigd dat het een positief advies heeft gekregen van de licentiecommissie om volgend jaar aan te treden in de Challenger Pro League.

La Louvière is momenteel in een felle strijd verwikkeld met Francs Borains, KSK Heist, Olympique Charleroi, FC Knokke en de beloften van AA Gent. Knokke en Heist vroegen geen proflicentie aan en vormen dus geen gevaar voor een eventuele promotie.

Francs Borains en Olympique Charleroi kondigden nog geen licentienieuws aan en de U23 van AA Gent kunnen gewoon zonder licentie promoveren als ze op een plek eindigen die recht geeft op promotie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top