Wit-Russische Aryna Sabalenka heeft "nooit eerder zoveel haat gekend"

Sport | 's Werelds nummer twee Aryna Sabalenka krijgt het in de coulissen zwaar te verduren sinds de Russische invasie in Oekraïne. "Nooit eerder heb ik in de kleedkamers zoveel haat gekend", verklaarde de 24-jarige Wit-Russische dinsdag in Florida, waar ze als een van de topfavorieten aan het Miami Open begint.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er zijn zeker spanningen met de Oekraïense speelsters en in het begin had ik het daar heel moeilijk mee. Gevochten is er nog niet, maar er vinden 'erg vreemde gesprekken' plaats. Niet zozeer met de andere speelsters, vaak zijn het vooral de mensen uit hun begeleiding die zich vijandig gedragen. Ik ben wel wat gewend van sociale media. Daarop krijg je na een nederlaag ook van alles over je heen, maar dit is van nog een andere dimensie. Ik vind het moeilijk te begrijpen dat er zoveel mensen zijn die me zonder enige reden haten. Ik heb hen toch niets misdaan?"

"Het gaat al weer beter met me, maar ik ben echt tot het besef moeten komen dat het niet mijn schuld is. Ik heb hen niet aangevallen en in ben zeker dat de andere Russische en Wit-Russische tennissters de Oekraïners ook niets aangedaan hebben. Ik realiseer me nu dat er veel emoties zijn en dat ik die maar best kan negeren, dat ik me op mezelf moet concentreren. Mijn emoties kan ik controleren, die van anderen niet."

Vorige week in Indian Wells gaf Lesia Tsurenko (WTA-81) nog forfait voor haar zestiende finale om niet tegen Sabalenka hoeven te spelen. Als reden gaf de Oekraïense een paniekaanval op. Die had ze naar eigen zeggen gekregen na een gesprek met CEO Steve Simon, die probeerde te rechtvaardigen dat Russen en Wit-Russen niet worden uitgesloten van het circuit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top