Leider OHL morst alweer met punten in Play-off 1, Genk troeft Club YLA af

Lotto Super League | OH Leuven, de leider in de Women Super League, heeft dinsdagavond opnieuw met de punten gemorst op de tweede speeldag van de winnaarsronde. AA Gent nam verrassend een punt mee naar Oost-Vlaanderen: 1-1. Amber Maximus (51) bezorgde Gent het punt, nadat Nikée van Dijk de thuisploeg op voorsprong gebracht had. In de slotfase behoedde doelvrouw Nicky Evrard OHL voor nog meer onheil.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op hetzelfde moment liep Club YLA in eigen huis tegen een 0-2 nederlaag aan tegen Racing Genk. Sien Vandersanden (37.) en Gwen Duijsters (47.) troffen raak voor de Limburgse dames.

Leuven blijft ondanks de puntendeling voorlopig eerste in de rangschikking van de Belgische hoogste vrouwenafdeling met 28 punten, maar kan eerste achtervolger RSC Anderlecht (26 ptn.) woensdag haasje over zien doen mits een zege op bezoek bij nummer vijf Standard (22 ptn.). Racing Genk (24 ptn.) springt over Club YLA (22 ptn.) naar de derde plaats, terwijl AA Gent volgt als zesde met 15 punten.

Op de tweede speeldag van de verliezersronde won Charleroi met 2-0 van rode lantaarn Aalst dankzij doelpunten van Rkia Mazraoui (12.) en Lueya (72.). KV Mechelen en Femina Woluwe hielden elkaar dan weer op een 1-1 gelijkspel.

Woluwe en Mechelen staan achtste en negende met respectievelijk 13 en 9 punten, Charleroi is tiende met 8 eenheden en Aalst sluit als elfde de rij met 2 stuks. De uiteindelijke hekkensluiter degradeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top