Inval Oekraïne - Amerikaanse Abrams-tanks tegen herfst in Oekraïne, wel oudere variant

Nieuws | De Verenigde Staten willen tegen de herfst de beloofde Abrams-gevechtstanks aan Oekraïne leveren. Om die snellere levering mogelijk te maken, hebben de Verenigde Staten beslist om tanks van het type M1A1 te leveren in plaats van de nieuwere variant M1A2. Dat heeft Pentagon-woordvoerder Pat Ryder dinsdag in Washington gezegd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Door Oekraïne de M1A1 te leveren kan de leveringstermijn sterk verkort worden, beklemtoonde Ryder. Desgevraagd zei hij ook dat de Amerikaanse regering bij de belofte van tanks aan Oekraïne zich niet had vastgepind op een timing, behalve dan de verwachting dat het meer dan een jaar zou duren om de A2-variant te sturen.

"Het gaat erom deze belangrijke gevechtscapaciteit sneller in de handen van de Oekraïners te krijgen", aldus Ryder.

Volgens hem heeft de tank een erg gelijkaardige capaciteit zoals die van de M1A2, die de VS aanvankelijk wilden leveren.

Eind januari had de Amerikaanse regering aangekondigd Oekraïne 31 gevechtstanks van het type M1 Abrams te leveren. Washington zei toen ook dat het maanden kon duren voor ze in Oekraïne zouden aankomen. De aankondiging gebeurde parallel met Duitsland, dat Leopard-tanks levert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top