Doden en gewonden na aardbeving in Pakistan en Afghanistan

Nieuws | In Afghanistan en Pakistan zijn bij een zware aardbeving dinsdagavond al zeker een tiental doden gevallen. Er raakten ook meerdere mensen gewond.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens de plaatselijke rampenbestrijdingsdienst kwamen in de Noord-Pakistaanse provincie Khyber-Pakhtunkhwa minstens negen mensen om het leven en raakten zeker dertig anderen gewond. In Afghanistan is er voorlopig sprake van twee doden, onder wie een kind.

Het Pakistaanse meteorologische agentschap meldde dat de aardbeving in de hoofdstad Islamabad een kracht had van 6,8 nadat eerder zowel het Amerikaanse seismologische instituut USGS als het Europees seismologisch centrum EMSC het hadden over een magnitude van 6,5. Het epicentrum lag volgens het USGS in de Noord-Afghaanse provincie Badachsjan, en meer bepaald in het dorp Jurm, op een diepte van 187 kilometer. De schok werd ook gevoeld in sommige delen van India.

In de regio komt het telkens weer tot aardbevingen. Zo kwamen in de zomer van 2022 nog meer dan duizend mensen om bij een verwoestende aardbeving in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top