Evenepoel ziet enkel goede signalen in bergrit van de Ronde van Catalonië: "Drie stappen vooruit op hoogte"

Wielersport | Wereldkampioen Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) is dinsdag voor de tweede dag op rij dicht bij de overwinning gekomen in de Ronde van Catalonië (Spa/2.WT). "Ik krijg enkel goede signalen voor de Giro", zei hij na zijn derde plek in de eerste bergrit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Evenepoel drukte dinsdag stevig zijn stempel op de slotklim van Vallter 2000. Slechts twee renners konden bergop zijn wiel houden, maar die sprintten hem aan de aankomst voorbij: de Italiaanse ritwinnaar Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) en de Sloveense leider Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Toch reageerde Evenepoel op de top tevreden op zijn prestatie.

"Het gevoel was goed", aldus Evenepoel. "Het tempo van Bahrain in het eerste en steilste deel van de klim was erg hoog, maar ik voelde me erg goed. En ook op de grote hoogte voelde ik me prima. Ik ben echt blij dat ik twee grote aanvallen kon doen in de laatste kilometers. Het is de eerste keer dat ik dat kan, op hoogte. Als ik dat vergelijk met de Sierra Nevada (in de Vuelta van 2022, red.) en de Ronde van Zwitserland, dan zijn dit toch wel drie stappen vooruit. Daar ben ik erg tevreden mee. Ik krijg enkel goede signalen voor de Giro. Ik denk niet dat het niveau daar veel hoger zal liggen dan vandaag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top