Biniam Girmay voelt zich "klaar voor het Vlaamse voorjaar"

Wielersport | Biniam Girmay won vorig jaar als eerste Afrikaan een Vlaamse wielerklassieker en kijkt reikhalzend uit naar de Vlaamse Wielerweek. "Ik voel me goed en ben er klaar voor", vertelde de 22-jarige Eritreeër van Intermarché-Circus-Wanty dinsdag. "Ik kom met een goed gevoel terug uit Sanremo (28e). De conditie is oké."

Door Belga

Deel dit nieuws

Vorig jaar werd Girmay vijfde in de E3 Classic en won hij Gent-Wevelgem. Die wedstrijden staan ook nu op zijn programma, waarna hij debuteert in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Dinsdag ging Girmay met zijn team het parcours van de E3 verkennen. "Ik ken de wegen nog niet echt goed. Er moet nog wat aan mijn parcourskennis geschaafd worden. Veel geschaafd worden. In Eritrea vind je zo geen kasseien en hellingen, terwijl andere renners er hier mee goot geworden zijn. Gelukkig krijg ik advies van de ploegleiding en van teamgenoten. Zij maken mij alsmaar beter. Voorkennis is heel belangrijk in deze koersen, alle details helpen. Met al die korte nijdige hellingen en kasseizones moet je weten wanneer je vooraan moet zitten. Ik herinner me ondertussen wel de hellingen, maar daar namen op kleven is niet simpel. De Oude Kwaremont ken ik nu wel, maar de Boigneberg? Al van gehoord", lacht Girmay.

De tegenstand is volgens Girmay moeilijk in te schatten. "Mathieu van der Poel en Wout van Aert heb ik dit seizoen nog niet zien rijden in Vlaanderen, maar natuurlijk zullen ze wel top zijn. Extra druk omdat ik in Gent-Wevelgem met het rugnummer een start, voel ik niet. Ik wil altijd mijn best doen. Vorig jaar was heel speciaal, maar zondag is er een nieuwe editie. Dat het weer niet zo goed zal zijn, is jammer. Ik rijd liever in mooi dan in slecht weer, maar dit is België. Daar kan je soms wel eens regen en wind krijgen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top