Sprinters lijken opnieuw aan zet op de Zeelaan

Wielersport | Met Brugge-De Panne wordt woensdag de tweede WorldTour-koers van het seizoen in ons land afgewerkt. De meeste teams komen met hun snelle mannen afgezakt naar het Venetië van het Noorden. Of zorgen drie passages in de Moeren en de bijhorende wind ervoor dat slechts een select groepje naar de eindmeet op de Zeelaan in De Panne vlamt?

Door Belga

Deel dit nieuws

Tim Merlier, die vorig jaar won en vorige week nog Nokere Koerse op zijn naam schreef, is er niet bij. Europees kampioen Fabio Jakobsen wordt uitgespeeld bij Soudal Quick-Step. De rappe Nederlander krijgt onder andere Bert Van Lerberghe en Yves Lampaert mee in steun. Lampaert won de wedstrijd nog in 2020 na een knappe solo.

Met Sam Bennett (2021) staat nog een oud-winnaar aan de start. Bij BORA-hansgrohe wordt eveneens de rappe Jordi Meeus aangekondigd. Dylan Groenewegen (2019) en Guillaume Van Keirsbulck (2014) zijn andere oud-winnaars aan het vertrek.

Gerben Thijssen liet in de Bredene-Koksijde Classic al zien dat hij in topconditie steekt en is present bij Intermarché-Circus. Pascal Ackermann werd vrijdag tweede en krijgt bij UAE Team Emirates Juan Sebastian Molano mee. Jasper Philipsen komt uit Tirreno-Adriatico met twee ritzeges en moet het mooie weer maken binnen Alpecin-Deceuninck. Nog andere in het oog springende namen zijn die van Fernando Gaviria (Movistar), Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Olav Kooij (Jumbo-Visma), Caleb Ewan (Lotto Dstny), Jason Tesson (TotalEnergies) en Mark Cavendish (Astana).

Het parcours oogt makkelijk. Na de start in Brugge kronkelt het peloton via Zedelgem, Gistel, Nieuwpoort en Veurne naar De Panne waar op de Zeelaan, en niet meer de kaarsrechte Veurnestraat, drie plaatselijke ronden van elk 47,9 kilometer op het programma staan. Daarin zit telkens de passage van de Moeren verweven. De kans op waaiers is groot en kan ervoor zorgen dat geen hele bende afstormt naar de eindmeet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top