Cavagna doet Soudal-Quick Step juichen in openingsrit van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali

Wielersport | De Franse wielrenner Rémi Cavagna heeft zijn Belgische ploeg Soudal-Quick Step dinsdag een overwinning bezorgd in de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali. Cavagna haalde het solo in de openingsetappe van de vijfdaagse Italiaanse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1, en is uiteraard meteen ook de eerste leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de heuvelachtige openingsetappe over 161 kilometer, met start en aankomst in Riccione, koos de Belg Lennert Teugels (Bingoal WB) samen met vier anderen voor een lange vlucht. Teugels was van de vijf de renner die het langste voorop wist te blijven, en maakte nadien ook even deel uit van de beslissende actie, toen vanuit het peloton Rémi Cavagna kwam aansluiten.

Teugels kon het hoge tempo van hardrijspecialist Cavagna echter niet bijhouden, waarna de 'TGV van Clermont-Ferrand' op zijn eentje doorstoomde richting streep. Ondanks het achtervolgingswerk van Jumbo-Visma hield Cavagna stand. De Fransman won met 32 seconden voorsprong op de achtervolgende groep, waar de Zwitser Mauro Schmid het feest voor Soudal-Quick Step compleet maakte met de tweede plaats. De Nederlander Rick Pluimers (Tudor) finishte als derde.

Het Belgische Soudal-Quick Step, de ploeg van manager Patrick Lefevere, telt dit seizoen nu al veertien overwinningen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top