Tedesco roept Bakayoko op als vervanger van geblesseerde Doku

Rode Duivels | De geblesseerde Jérémy Doku (Rennes) heeft de selectie van de Rode Duivels verlaten in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen). Bondscoach Domenico Tedesco roept Johan Bakayoko (PSV) op als vervanger. Dat heeft de Belgische voetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het forfait van de 20-jarige Doku hing in de lucht. De winger liep begin maart een hamstringblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie voor Rennes. Tot onvrede van Rennes-coach Bruno Génésio moest Doku zich toch melden bij de Rode Duivels.

"Gisteren stelde ik vast dat mijn blessure me weg zal houden van de komende interlands, maar ik zal snel terug zijn", reageerde Doku op Twitter. "Het was goed voor me om de nieuwe coach en stafleden te ontmoeten. Ik hoop dat dit het begin is van een fantastische toekomst samen."

De 19-jarige Bakayoko, afgelopen winter op de radar van PSG, heeft zijn eerste selectie beet voor de Rode Duivels. Hij speelde al drie keer voor de Belgische beloften, die maandag op stage vertrekken richting Spanje in aanloop naar het EK van deze zomer in Georgië en Roemenië. Jacky Mathijssen zal dus geen beroep kunnen doen op Bakayoko in de oefenwedstrijden tegen Tsjechië (vrijdag) en Japan (volgende week maandag).

In de Eredivisie trof Bakayoko dit seizoen tot dusver vijf keer raak in 16 matchen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top