Wout Faes kijkt uit naar komende matchen: "Nieuwe bondscoach is een voordeel voor mij"

Rode Duivels | Wout Faes hoopt onder nieuwe bondscoach Domenico Tedesco op een nieuwe kans. De 24-jarige verdediger van Leicester City bleef onder Roberto Martinez steken op een cap, een invalbeurt van vijf minuutjes in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. "Ik wil mij tonen", gaf Faes dinsdag aan bij het persmoment in het Proximus Basecamp in Tubeke.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We zijn nog maar twee dagen ver, maar het loopt voorlopig goed onder de nieuwe coach", opende Faes. "Hij is spontaan en legt de nadruk op respect. Op de meeting gisterenavond is zeer kort over tactiek gesproken. Hij behandelde een paar principes van zijn manier van spelen. Hij wil hoog en agressief spelen. Dat vond ik leuk om te horen, want dat ligt mij. Vanavond hebben we opnieuw een bespreking. Dan zal misschien meer duidelijk worden over hoe we gaan spelen. De komst van de nieuwe coach is sowieso een voordeel voor mij."

Toby Alderweireld zette begin deze maand een punt achter zijn interlandcarrière. Zo komt er achterin een plaats vrij. "Ik voel mij klaar om die in te vullen", sprak Faes. "Ik zal mij moeten tonen. Ik ben blij dat ik bij Leicester na mijn komst meteen een vaste basisspeler ben geworden. Ik voel me beter worden in Engeland door elke week te spelen op een hoog niveau en aan een erg hoge intensiteit."

Op het WK in Qatar speelde Faes vorig najaar geen minuut. "Dat was frustrerend, dat geef ik toe", zei hij nog. "Ik was heel fier erbij te zijn, maar ik ben een competitieve speler. Ik had zeker graag meer kansen gehad. Ik ben iemand die altijd wil spelen en ben nog niet dikwijls in situaties gekomen waarbij ik helemaal niet speel. Maar ik ben goed blijven trainen en heb geen problemen gemaakt. Het was op die manier ook leerrijk."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top