Loïs Openda voelt vertrouwen van nieuwe coach: "Hij belde me kort voor zijn selectie"

Rode Duivels | Loïs Openda stond dinsdag de pers te woord in het Proximus Basecamp in Tubeke. De 23-jarige aanvaller van Racing Lens, de voorbije weken in bloedvorm, keek uit naar de nieuwe start van de Rode Duivels onder Domenico Tedesco. "Hij toonde al veel vertrouwen in mij", gaf de Luikenaar aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De eerste ontmoeting met de nieuwe coach is goed verlopen", opende Openda. "Hij had me enkele dagen voor zijn selectie al eens gebeld. We hebben toen een beetje gebabbeld over mijn spel, niet over andere spelers. En hij toonde veel vertrouwen. Gisterenavond hebben we een eerste meeting gehad met het team. Hij legde kort uit wat hij wil en hoe hij wil werken. Hij is heel duidelijk en ambitieus. Hij wil wedstrijden winnen en doorgaan op het elan van de voorbije jaren."

Een nieuwe coach betekent ook een nieuwe aanpak. "Dat is altijd het geval bij een nieuwe coach, maar daar wil ik niet te veel over zeggen", glimlachte Openda. "Hij staat voor agressief voetbal, druk zetten en het veroveren van de tweede bal. Welk systeem we zullen spelen, is daarbij niet het allerbelangrijkste. Er veranderden ook een aantal regeltjes, allemaal met het oog op het beter worden op het veld. Maar het zijn maar kleine dingen, het was zeker geen 'Club Med' onder de vorige coach."

Openda kwam op het tegenvallend verlopen WK in Qatar vorig najaar enkel in de eerste groepsmatch tegen Canada (1-0 zege) kort in actie. Hij wilde er dinsdag niet te veel aandacht meer aan schenken. "Wat moest gebeuren op het WK, gebeurde ook. Het is nu zo. Ik heb na het WK zo snel mogelijk de focus op Lens gelegd. En dat is goed gegaan."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top