Emmanuel Adebayor hangt voetbalschoenen aan de haak

Voetbal | Voormalig Arsenal- en Manchester City-aanvaller Emmanuel Adebayor (39) zet een punt achter zijn carrière als voetballer. Dat heeft de voormalige Togolese international (85 caps, 32 goals) dinsdag aangekondigd in een video op Instagram.

Door Belga

Deel dit nieuws

De profcarrière van Adebayor begon in 2001 bij Metz. In 2003 trok hij naar AS Monaco, waar zijn prestaties de aandacht trokken van Arsenal-coach Arsene Wenger. Van 2006 tot 2009 maakte de spits 62 doelpunten in 142 wedstrijden voor de Gunners. Hij droeg verder ook de shirts van onder meer Manchester City, Real Madrid, Tottenham, Crystal Palace en Istanboel Basaksehir. Sinds juli 2021 trad hij in Togo aan voor Semassi.

In zijn videoboodschap zijn beelden te zien van zijn bekende doelpunt in 2009, toen Adebayor als Man City-speler scoorde tegen zijn ex-club Arsenal. Hij sprintte vervolgens naar de overzijde van het veld om ostentatief te vieren voor de Londense supporters. "SEA, van de hoogtepunten tot de dieptepunten, mijn carrière als professioneel atleet is een ongelooflijke reis geweest", schreef Adebayor. "Dank aan mijn fans om er te zijn bij elke stap. Ik ben zo dankbaar voor alles, en opgewonden voor wat nu zal komen!"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top