Judoka Gabriella Willems mist WK judo na schouderoperatie: "Erg frustrerend"

Sport | Gabriella Willems moet een kruis maken over het wereldkampioenschap judo, dat van 7 tot 13 mei in het Qatarese Doha plaatsvindt. De 25-jarige Luikse, elfde op de wereldranglijst in de klasse tot 70 kilogram en in februari bronzenmedaillewinnares op het Grand Slam in Tel Aviv, onderging een operatie aan de rechterschouder en zal tot de zomer aan de kant staan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Sinds december had ik last van kleine subluxaties in de schouder", legt Willems uit. "Het leek helemaal niet zo erg en het verhinderde me niet door te gaan. Maar in Tel Aviv had ik er tijdens de opwarming vaker last van. Nader onderzoek bracht toch een scheurtje en een breukje aan het licht. Tien dagen geleden ging ik in het AZ Monica in Antwerpen onder het mes."

Naast het WK mist Willems het Grand Slam in Antalya (31 maart-2 april) en het EK teams, op 1 juli in het Poolse Krynica-Zdroj. "Erg frustrerend, want ik had net een heel goed gevoel bij mijn judo. Bovendien had ik op het WK na mijn vroege uitschakeling van vorig jaar nog iets recht te zetten. Ik had nog wel door kunnen gaan tot het WK, maar dat zou dan toch niet in de beste omstandigheden geweest zijn. Daar komt nog bij dat ik het risico zou lopen de ligamenten helemaal te scheuren, wat veel erger zou zijn. Er komen nog mooie competities met onder meer het EK in november in Montpellier. Begin augustus wil ik er op het Masters in Hongarije weer staan. Ik zal er alles aan doen om sterker terug te komen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top