Evenepoel ontgoocheld én blij na tweede plaats in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië

Wielersport | Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) is maandag in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië (Spa/2.WT) meteen tweede geworden in een sprint bergop. "Misschien had ik kunnen winnen als ik in het wiel van Primoz Roglic had gezeten", analyseerde de wereldkampioen na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eerste rit in Catalonië eindigde met een pelotonsprint, maar die liep in de straten van aankomststad Sant Feliu de Guixols stevig bergop. En dus waren het uiteindelijk de klassementsrenners die de eerste twee plaatsen wisten te bezetten. De Sloveen Roglic (Jumbo-Visma) won na een lange sprint, Evenepoel werd met een half wieltje achterstand tweede, en dat na een indrukwekkende remonte.

"Ik en Primoz hadden zo'n beetje dezelfde snelheid", analyseerde Evenepoel kort na zijn finish. "Maar ik moest van te ver komen. Misschien had ik kunnen winnen als ik in het wiel van Primoz had gezeten, maar na de rit is het altijd gemakkelijk excuses vinden. Het is jammer om tweede te worden, maar 'c'est la vie'. Ik ben blij met het gevoel, en met de prestatie van de ploeg, die me voorin afzette in de laatste vier, vijf kilometer. Jammer dat ik nadien zoveel plaatsen verloor, maar ik wou geen risico's nemen in het gedrum."

Evenepoel hervat in Catalonië de competitie na een hoogtestage op de Teide. "In het begin van de etappe had ik het nog wat lastig. Al het zware werk en al de lange trainingen zaten nog een beetje in de benen. Maar toen we echt kracht begonnen te zetten, begon ik me ook beter te voelen. Dat zijn goeie signalen voor de week die komt. Morgen gaat de Ronde van Catalonië pas echt beginnen (met aankomst bergop op Vallter 2000, red.). Een heel lastige etappe, met een mooie aankomst. Laat ons hopen dat ik dan dezelfde benen heb."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top