Vercauteren wil met minder stafleden "dezelfde kwaliteit brengen"

Rode Duivels | Net als de selectie is ook de uitgebreide algemene staf van de Rode Duivels wat compacter in vergelijking met de periode onder Domenico Tedesco's voorganger Roberto Martinez. "We proberen dezelfde kwaliteit te brengen, maar met minder mensen", verklaarde Frank Vercauteren, technisch directeur van de Belgische voetbalbond (KBVB), maandag op een persmoment in Tubeke.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben een analyse gemaakt", stelde Vercauteren. "Wat enige tijd geleden waar was, is dat nu niet meer. Er waren te veel mensen. Als je minder spelers selecteert, dan doe je hetzelfde in de omkadering. We proberen dezelfde kwaliteit te brengen, maar met minder mensen. We leggen de lat hoger."

Ex-Rode Duivel Thomas Vermaelen, assistent onder Martinez, behoort niet meer tot de sportieve staf. Komt hij nog aan boord? "Dat is nu niet aan de orde", reageerde Vercauteren. "We hebben met hem gepraat en kennen zijn visie. In de huidige staf hebben we alle vertrouwen. Het is niet de bedoeling om binnen een maand al alles om te gooien. We beloven niets wat we niet kunnen waarmaken. Voor ons is dit een afgesloten hoofdstuk sinds een paar weken, omdat we nu andere prioriteiten hebben."

Komende zomer komen de jonge Duivels in actie op het EK voor beloften (21 juni-8 juli). Maar dan staan ook de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Oostenrijk (17 juni, thuis) en Estland (20 juni, uit) op het programma. Vercauteren is niet gewonnen voor het idee om Rode Duivels die in aanmerking komen voor de belofteploeg af te staan voor het EK U21. "We gaan de Rode Duivels nooit verzwakken. Zij blijven de prioriteit. Als het om titularissen gaat, zullen we hen niet naar het EK sturen. Maar we gaan ook geen U21-spelers meenemen om hen in de tribune te zetten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top