Vercauteren over kritiek Genk: "Sta 200 procent achter keuzes Tedesco"

Rode Duivels | Frank Vercauteren staat 200 procent achter de selectiekeuzes van bondscoach Domenico Tedesco. "Maar we begrijpen dat zaken met een andere bril kunnen bekeken worden", reageerde de technisch directeur van de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag op de onvrede bij Racing Genk over de afwezigheid van spelers als Mike Trésor en Bryan Heynen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Rode Duivels blazen maandag voor het eerst onder bondscoach Domenico Tedesco verzamelen in Tubeke, waar ze zich voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden (vrijdag in Solna) en de oefeninterland in Duitsland (dinsdag 28 maart in Keulen).

Was Vercauteren betrokken bij de eerste selectie van Tedesco? "Ik ben niet de coach, zijn job zal ik niet doen", stelde Vercauteren op een persmoment in Tubeke. "Ik ben er om discussies met hem te voeren en eventueel te challengen, en zorg voor een goede omkadering."

Bij Racing Genk was er heel wat onbegrip over het feit dat er geen spelers van de competitieleider tot de selectie behoren. "Ik sta 200 procent achter de keuzes van de bondscoach. Er zijn altijd redenen om commentaar te geven. Het is helemaal niet de bedoeling dat we die spelers afschrijven. Zij werden gevolgd en er is een oordeel gevallen. Wie weet worden die spelers de volgende keer wel opgeroepen. Er is natuurlijk ook gekozen voor een kleine selectie."

Vercauteren heeft al vele uren gepraat met Tedesco. "Dat ging over sportieve zaken, over hoe we de begeleiding van een ploeg zien, menselijke communicatie,... Op heel veel vlakken zitten we op dezelfde golflengte", aldus Vercauteren.

Met Zweden krijgen de Rode Duivels een stevige tegenstander voorgeschoteld. Dat zorgt meteen voor druk. "Dat is zeker niet vervelend, het is een mooie uitdaging", vertelde Vercauteren. "We staan te popelen om eraan te beginnen. We kennen de druk van te moeten winnen. We gebruiken dat in positief opzicht."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top