Anderlecht moet Yari Verschaeren tot begin 2024 missen met zware knieblessure

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht moet het zeker tot begin volgend jaar stellen zonder Yari Verschaeren. De 21-jarige aanvallende middenvelder maakte zondag in de competitiewedstrijd op het veld van Oud-Heverlee Leuven (0-2) een onfortuinlijke landing op zijn linkerknie en liep daarbij een letsel aan de voorste kruisband op. Dat heeft paars-wit maandag gemeld. Verschaeren moet onder het mes en zal minstens tot het einde van het jaar aan de kant staan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht kwam na de zege aan Den Dreef voorlopig de top acht binnen, maar zag vroeg in de partij Verschaeren uitvallen. Het jeugdproduct van de Brusselaars, die onder coach Brian Riemer onbetwiste titularis was, verliet aangeslagen en vloekend van de pijn ondersteund door verzorgers het veld. De middenvelder onderging maandag de nodige scans die het letsel aan de voorste kruisband aan het licht brachten. "De hele club wenst Yari een voorspoedig herstel toe", klinkt het bij RSCA.

Verschaeren zat ook in de selectie van beloftenbondscoach Jacky Mathijssen voor de stage van de jonge Duivels van deze week, in Spanje. Zij stomen zich klaar voor het EK voor beloften van deze zomer, waar Verschaeren dus ook een kruis door moet trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top