‘The Big Bang Theory’-ster Jim Parsons wordt vijftig: terugblik op zijn glansrollen

Series | Vandaag blaast Jim Parsons, Sheldon Cooper in de Amerikaanse sitcom ‘The Big Bang Theory’, vijftig kaarsjes uit. Pickx blikt voor de gelegenheid terug op de beste rollen van de viervoudige Emmy-laureaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Big Bang Theory (2006 - 2019)

‘The Big Bang Theory’ is een Amerikaanse komische serie die draait rond de vier vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali. Ze werken allemaal bij Caltech en het zijn echte geeks: bollebozen met een voorliefde voor wiskunde en fysica, ze spreken verschillende talen en hebben allemaal een hoog IQ. In hun vrije tijd spelen ze vooral computerspelletjes, lezen ze comics en kijken ze graag naar sciencefictionfilms en/of -series. Samen met hun blonde en oversociale vriendin Penny tonen ze zich telkens weer van hun beste, of zeg maar: meest hilarische kant. Vooral de extreem nerdy en hyperintelligente Sheldon groeide uit tot een publiekslieveling en betekende de grote doorbraak voor acteur Jim Parsons.

‘The Big Bang Theory’ viel meermaals in de prijzen, met o.a. vier Emmy Awards en een Golden Globe voor Jim Parsons. De populairste sitcom van het voorbije decennium kende in mei 2019 een twaalfde en laatste seizoen.

Ontdek ‘The Big Bang Theory’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Normal Heart (2014)

Deze film toont de epidemische groei van de hiv/aids-crisis in New York City tussen 1981 en 1984 door de ogen van schrijver/activist Ned Weeks (Mark Ruffalo), de oprichter van een gevestigde hiv-belangengroep. Parsons portretteert Tommy Boatwright, die samen met Ned en anderen de Gay Men's Health Crisis (GMHC) opricht, een lokale organisatie die inzamelingsacties organiseert voor aidsonderzoek, een hotline beheert en advies geeft.

Hoewel ‘The Normal Heart’ fictie is, zorgen de vertolkingen ervoor dat de verhalen over de woekerende aidsepidemie in Amerika eerlijk en oprecht overkomen. Resultaat is een meeslepende en krachtige weergave van het politieke bewustzijn van LGBTQ+.

Hidden Figures (2016)

‘Hidden Figures’ is deels geïnspireerd op het gelijknamige non-fictieboek van Margot Lee Shetterly uit 2016, over Afro-Amerikaanse vrouwelijke wiskundigen die tijdens de Space Race achter de schermen van de NASA werkten. De film toont hoe deze vrouwen zich snel opwerken in de rangen van de NASA en samenwerken met enkele van de knapste koppen uit de geschiedenis.

De Afro-Amerikaanse vrouwen moesten daarbij opboksen tegen het institutioneel racisme dat ingebakken zat in het Amerikaanse overheidsagentschap. Ze hielden zich staande in de schaduw van hun mannelijke, witte collega’s. Deze film brengt hulde aan deze sterke vrouwen en verhaalt over hun verdiensten, die op velerlei manieren historisch waren.

De film met Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe kreeg drie Oscarnominaties achter zijn naam, waaronder die voor beste film en beste actrice in een bijrol, voor Spencer. Parsons kroop in de huid van Paul Stafford, de hoofdingenieur van de Space Task Group in de film.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Biopics hoeven niet altijd over mooie levensverhalen of succesvolle carrières te gaan: deze film volgt het leven van Ted Bundy, nu beschouwd als Amerika’s meest beruchte seriemoordenaar. Hij stierf in de gevangenis in 1989, pleegde moorden in verschillende staten en eiste tientallen slachtoffers – allemaal jonge vrouwen.

‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ is gebaseerd op de memoires van de ex-vriendin van seriemoordenaar Ted Bundy, Elizabeth Kendall: ‘The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy’. Het volgt de misdaden van Bundy door de ogen van Kendall (Lily Collins). Haar leven en dat van haar dochter stond op zijn kop na de arrestatie van Bundy (gespeeld door Zac Efron). Jarenlang weigerde ze koppig om de waarheid te geloven. De verhaallijn focust vooral op het privéleven van Bundy, de ontmoeting met de liefde van zijn leven, en de manier waarop zijn moorddadige escapades invloed hadden op het paar.

Parsons geeft gestalte aan Larry Simpson, de openbare aanklager in Florida in Bundy's zaak. Ondanks zijn kleine bijrol levert hij een weergaloze prestatie af.

Ontdek ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Hollywood (2020)

Hollywood is een miniserie met een ensemblecast waaronder David Corenswet, Darren Criss, Laura Harrier en Joe Mantello. De show speelt zich af in de Hollywood Golden Age na de Tweede Wereldoorlog en draait om een groep ambitieuze acteurs en filmmakers die worstelen om hun aspiraties te verwezenlijken. Parsons speelt Henry Wilson, een gefictionaliseerde versie van een vertegenwoordiger in Hollywood die beroemde acteurs onder zijn vleugels nam.

De serie dissecteert de onderbuik van de showbusiness en gebruikt satire om kritiek te leveren op de beroemdheden die fans over de hele wereld op een voetstuk zetten.

Ontdek ‘Hollywood’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top