Thomas Pieters wordt 33e in Tuscon Open, Nieuw-Zeelander Danny Lee triomfeert

Sport | Met een matige slotronde van 73 slagen is Thomas Pieters op de 33e plaats geëindigd in de Tucson Open (LIV Tour/25 miljoen dollar), die werd betwist op de Gallery golfbaan in Marana in de Amerikaanse staat Arizona.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters, die na een eerste ronde van 69 slagen op een gedeelde veertiende plaats stond, moest gaandeweg terrein prijsgeven. Zo zette hij een tweede ronde neer van 71 slagen en zakte hij naar de 27e stek. De 31-jarige Antwerpenaar putte in zijn derde ronde vier birdies weg waartegen hij ook vier bogeys en een dubbele bogey op zijn kaart moest schrijven. Met zijn totaalscore van 213 slagen, par, eindigde hij op een gedeelde 33e plaats.

In de eindafrekening telde Pieters negen slagen meer dan de Nieuw-Zeelander Danny Lee. De 32-jarige toonde zich de beste in een playoff waarin hij de Mexicaan Carlos Ortiz, de Amerikaan Brendan Steele en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen versloeg. Voor Lee was er een slordige vier miljoen dollar weggelegd.

In de teamcompetitie ging de overwinning naar het Fireballs Team, met de Spanjaarden Sergio Garcia, Eugenio Lopez Chaccara en de Mexicanen Carlos Ortiz en Abraham Ancer. Thomas Pieters; die deel uitmaakt van het team RangeGoats, met de Amerikanen Bubba Watson, Talor Gooch en Harond Varner III, eindigde op de achtste plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top