Neuville: "Tweede plaats in Mexico is een geweldige beloning voor heel het team"

Sport | Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) zagen zondagavond hun inspanningen om Elfyn Evans van de tweede plaats te stoten beloond in de Rally van Mexico. Bij het ingaan van de powerstage had het duo een achterstand van 2.7 seconden op Evans. Na afloop van de 9,59 km lange rit waren ze 3.1 sneller dan de Welshman, die naar de derde plaats verwezen werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Neuville deed vrijdag heel hard zijn best om het tijdverlies op de rijders die na hem gestart waren te beperken, maar uiteindelijk keek hij toch tegen een achterstand van 39.8 aan ten opzichte van leider en teamgenoot Esapekka Lappi. Vanaf zaterdag begon hij aan zijn achterstand te knabbelen en zette hij Elfyn Evans constant onder druk. Met succes.

"Ik ben het volledige weekend voluit kunnen gaan en ben heel blij met dit derde podium in evenveel rally's", zei Neuville na afloop van de Rally van Mexico. "We hebben de hele tijd heel hard gewerkt om de auto te verbeteren, waardoor het weggedrag steeds beter werd. Met onze startpositie op vrijdag hadden we het wel zeer moeilijk. Op het einde van de dag keken we tegen een achterstand aan van bijna 40 seconden. Vanaf zaterdag ging het almaar beter, waarna we beetje bij beetje erin slaagden om tijd goed te maken op Elfyn Evans. Hij heeft het ons niet makkelijk gemaakt, we moesten tot het uiterste gaan. Na de lange rit van Otates was ik toch een beetje ontgoocheld. Maar ik bleef kalm en zag een opportuniteit in de powerstage. Ik viel zo hard als ik kon aan, zonder daarbij onnodige risico's te nemen. De tweede plaats is een geweldige beloning voor het hele team."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top